Welk Dekbed Past Bij Jou: Donzen Dekbed Of Wollen Dekbed?

Welk Dekbed Past Bij Jou: Donzen Dekbed Of Wollen Dekbed?

Dekbed Kiezen Tips: Wollen Dekbedden of Donzen Dekbedden (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Mensen zeggen weleens: ‘ Ik heb vandaag een goede dag!’ Het geheim achter een goede dag begint echter al uren eerder met een goede nachtrust. Extra lekker slapen ga je onder een natuurproduct als een wollen of donzen dekbed. Cabaretier Richard Groenendijk neemt niet voor niets altijd zijn dekbed mee op vakantie.

Lees de verschillen tussen wollen dekbedden en donzen dekbedden en vind het dekbed dat het beste bij jou past!

Wol, Donzen en Veren
De vulling van een normaal wollen dekbed bestaat uit enkel schapenwol, wat enigzins zwaar kan aanvoelen. Op de verpakking van een donzen dekbed staat vaak vermeld dat de vulling bestaat uit een mix van dons en veertjes. Hoe hoger het percentage dons, hoe lichter en soepeler het dekbed is. Er zijn 100% dons dekbedden die zich als een wolkje om je lichaam heen vormen. Wil je graag een zwaarder dekbed dan is een hoog percentage veertjes meer geschikt voor jou.

Welk Dekbed Past het Beste bij Jou: Wollen Dekbedden of Donzen Dekbedden (Foto op DroomHome.nl)

Transpiratie
Een donzen dekbed is een goed ventilerend en vochtabsorberend dekbed, maar voor mensen die veel transpireren ‘s nachts zijn wollen dekbedden de uitkomst. Het natuurlijke dekbed kan tot 35% van het eigen gewicht aan transpiratievocht opnemen zonder dat het klam of vochtig gaat aanvoelen. Het vocht wordt weer afgegeven aan de buitenlucht.

Huisstofmijtallergie
Een zuiver scheerwollen dekbed is door haar optimale ventilatie, en regulatie van de temperatuur en vocht niet aantrekkelijk voor de huismijt. Een donzen dekbed was voor mensen met een huisstofmijtallergie eerder geen optie, maar er zijn nu ook donzen dekbedden, voorzien van het Nomite keurmerk, met een zeer dicht geweven 100% katoenen tijk/hoes die het binnendringen van de huisstofmijt tegen gaat.

Welk Dekbed Past het Beste bij Jou: Wollen Dekbed of Donzen Dekbed (Foto StockSnap - Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Dekbed Onderhoud
Lucht het wollen dekbed regelmatig ’s ochtends in het open raam waardoor het lekker blijft ruiken. Schud het donzen dekbed iedere morgen op en laat het een paar uur uit de zon in het open raam of over de balkonreling hangen. Zowel de wollen dekbedden als de donzen dekbedden kunnen het beste chemisch gereinigd worden, maar er zijn dekbedden in beide varianten die op maximaal 40% in de wasmachine gewassen kunnen worden. In wol zit de vuilafstotende en bacterie werende stof Lanoline waardoor het reinigen van een wollen dekbed vrijwel niet nodig is, als je regelmatig het dekbed laat luchten.

Wist je dat er naast dekbedden van schapenwol ook dekbedden gemaakt worden van kamelen- en het luxe kasjmiergeitenwol?

Google+