Zo blijft jouw bed langer fris!

Zo blijft jouw bed langer fris! 

Damai dekbedovertrek Loam Organic Silt satijn katoen (Foto Damai  op DroomHome.nl)

Er is niks fijner dan ’s avonds in een schoon gewassen bedje stappen. Het bed verschonen loont dan ook altijd. Toch blijkt dat in veel huishoudens het bed minder schoon is dan gedacht. Tijdens het slapen verlies je enorm veel vocht en wanneer dit niet op de juiste manier wordt geventileerd, kan dit een broedplaats vormen voor de huisstofmijt. Tel daarbij ook nog eens alle huidschilfers en haren op en je kunt je je voorstellen dat je bed fris houden een enorme opgave is. Dan lijkt eens per week het bed verschonen zelfs te weinig. Maar wat raden de experts nu precies aan? Hoe vaak moet je je bed verschonen en hoe houd je jouw bed langer fris? Hier volgen enkele nuttige tips!

WAS ALTIJD OP MINIMAAL 60 GRADEN

Dekbedovertrek in de wasmachine, machine aan en je kunt binnen de kortste keren weer van schone lakens genieten. Logisch, maar niet altijd juist. Als we alleen al kijken naar de huisstofmijt, dan zien we dat deze kleine beestjes enorm veel kunnen doorstaan. Wie te koud wast, zal dan ook merken dat de huisstofmijt nog helemaal niet verdwenen is. Ben je erg gevoelig voor de huisstofmijt of wil je er gewoon zeker van zijn dat je bedje écht schoon is? Was dan het beddengoed altijd minimaal op 60 graden.

WAS IN DE ZOMER TWEE KEER PER WEEK

Wist je dat je op een gemiddelde nacht soms wel tot 2 liter vocht kunt verliezen? In de zomer is dat natuurlijk nog meer. Dit komt met name door de hoeveelheid vocht die dagelijks ingenomen wordt, maar ook doordat mensen sneller en meer transpireren. Over het algemeen wordt geadviseerd om het beddengoed minimaal één keer per week te wassen. Als je hier over na gaat denken, dan lijkt dat aantal eigenlijk nog een beetje aan de geringe kant. Daarom is het beter om gedurende de warmste weken van het jaar twee keer te wassen. Dat kost even wat extra werk, maar het is stiekem wel veel prettiger.

Je bed fris houden met een matrasbeschermer (Foto Sincerely Media, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

KOOP EEN MATRASBESCHERMER

Een matrasbeschermer zorgt er niet alleen voor dat het matras langer mooi blijft, maar ook dat deze hygiënischer zal zijn. Een matrasbeschermer online kopen is dan ook zeker geen overbodige luxe. Zo blijft het matras langer schoon en hoeft deze minder snel vervangen te worden. Tegelijkertijd zal het bed dus ook een stuk schoner blijven. Win-win!

STOP MINDER WAS IN DE WASMACHINE

Het wordt geadviseerd om enkel het beddengoed te wassen en hier dus geen andere kledingstukken, handdoeken en dergelijke bij te stoppen. Het beddengoed neemt immers heel veel ruimte in beslag en wanneer je de wasmachine te vol stopt, kan deze niet meer goed zijn werk doen. Bij vrijwel alle machines wordt aangegeven hoeveel kilo er maximaal per programma in mag. Als je de maximale capaciteit van de wasmachine benut, dan weet je zeker dat alles goed schoon wordt en ben je alsnog meer dan milieuvriendelijk bezig.

Google+