Zo Geef jij je Slaapkamer een Snelle Make-Over: 8 Handige Tips

Zo Geef jij je Slaapkamer een Snelle Make-Over: 8 Handige Tips

8 Snelle slaapkamer make-over tips (Foto Toa Heftiba, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Soms ben je de styling van je slaapkamer zat en wil je wat anders. Toch wil je geen hele verbouwing en daarom zoek je snelle manieren om je slaapkamer een nieuwe look te geven. Benieuwd hoe je dit doet? Lees hier 8 handige en leuke tips om je slaapkamer in korte tijd van een nieuwe look te voorzien.

Tip 1: Maak een moodboard
Voordat je een schilder inschakelt en begint met reorganiseren, is het leuk en handig om al je inspiratie op te plakken en een moodboard te maken. Pak een stapel woonmagazines en een schaar en ga los met alle inspiratie. Zo krijg je een goed beeld van wat jij anders wil in je slaapkamer en wat haalbaar is voor je mini make-over.

Tip 2: Kies voor de juiste kleur
Wist je dat de kleur van je slaapkamer van invloed is op de kwaliteit van je slaap? Het is dus goed om na te denken over de kleuren voordat je je muren schildert. Het is wetenschappelijk bewezen dat een blauwe slaapkamer het best is voor je nachtrust. Paars en zwart zijn het minst aan te raden in de slaapkamer.

Tip 3: Gooi de indeling om
Schuif je bed naar het raam en wissel de plek van je kledingkast om met de plek van je make-up tafel. Door de indeling van je slaapkamer te veranderen, geef je ook een andere feeling aan de ruimte. Maak van tevoren een plattegrond en bepaal waar je alles wil hebben.

8 Snelle slaapkamer make-over tips – Polaroid foto’s met knijpertjes aan een lijntje op de muur (Foto Vladyslav Dukhin, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Tip 4:Ga voor een kledingrek in plaats van een kledingkast
Een hippe manier om je kleding op te hangen is een kledingrek. Vervang daarom één of meerdere kledingkasten door een kledingrek. Zo zie je ook goed wat je allemaal hebt en heb je nieuwe inspiratie voor je outfits. Twee vliegen in één klap!

Tip 5: Maak een nieuw hoofdbord
Je bed is natuurlijk een groot onderdeel van je slaapkamer. Een nieuw bed kopen is wat rigoreus, maar je hoofdbord pimpen heb je zo gedaan. Schilder je hoofdbord in een nieuwe kleur, voorzie het van wat leuke lampjes en je geeft je bed een nieuwe look.

Tip 6: Ga voor een prikwand
Leuk je muur op met een prikwand. Zet een dunne plaat van kurk voor je muur en versier deze met leuke posters, foto’s en andere herinneringen die je in de loop der jaren hebt verzameld. Zo heb je leuke herinneringen om je heen en is je muur een stuk minder saai.

8 Snelle slaapkamer make-over tips (Foto Mary Whitney, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Tip 7: Geef je oude meubels een nieuwe look
Wees duurzaam en hergebruik je oude meubels. Door je saaie witte nachtkastje te schilderen in een andere kleur, kan hij weer jaren mee en is hij zo goed als nieuw. Dit geldt natuurlijk ook voor het opschuren en opnieuw lakken van je bureau of make-uptafel.

Tip 8: Leg een kleed op de grond
Een kleed is niet alleen fijn voor je koude voeten in de ochtend, maar het geeft ook twist aan je slaapkamer. Kies voor een zacht kleed dat goed past bij de rest van je hippe slaapkamer en geniet.

Met deze 8 tips loop jij straks iedere keer met een tevreden gevoel je slaapkamer in. Zoals je hebt gelezen hoef je geen hele verbouwing in te plannen om je slaapkamer een nieuwe look te geven.

Google+