Smart home: zo maak jij je huis slimmer

Smart home: zo maak jij je huis slimmer

Smart Home tips: slimme woning met slimme verlichting, Chromecast, slimme beveiliging en slimme thermostaat. (Foto Geralt, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Je hebt er vast al eens eerder van gehoord: smart home. Dit is al een tijdje een enorme trend en ook zeker een blijvertje. We gaan in de toekomst ongetwijfeld veel smart homes zien. Bij een smart home ligt de focus op wooncomfort en gebruiksgemak. Ben je benieuwd hoe jij jouw huis slimmer kan maken? Wij geven je enkele tips!

Slimme verlichting

Als je van plan bent jouw woning slimmer te maken, is het goed om te beginnen met een slim verlichtingssysteem. Dit systeem heeft als doel om alle lampen in de woning met elkaar te verbinden aan de hand van een centraal punt. Met een slim verlichtingssysteem kun je deze lampen dan door middel van een afstandsbediening of app bedienen: hoe handig is dat? Op deze manier zou je dus de lampen kunnen aan- en uitzetten of dimmen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de kleuren van de lampen te veranderen. Hoe dan ook is een slim verlichtingssysteem een echte aanrader als je jouw huis graag slimmer wilt maken.

Chromecast

Je hebt er vast eerder van gehoord: de Google Chromecast. De Chromecast biedt jou de mogelijkheid om overal in huis te streamen vanaf je telefoon. Of het nou voor het streamen van muziek of voor video’s is, met de Chromecast kan dit allemaal op een ontzettend simpele manier met je telefoon.

Samsung Galaxy S20 FE

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe snelle telefoon, die ook perfect zou werken in combinatie met een Chromecast? Kijk dan eens naar de Samsung Galaxy S20 FE. Het toestel heeft een krachtige processor, waardoor de telefoon ontzettend snel is. Je kunt dus binnen no-time apps laden en gebruiken. Ook het design van de telefoon is niet geheel onbelangrijk. De Samsung Galaxy S20 FE heeft een imposant ontwerp en helder scherm.

Slimme beveiliging

Een andere goede optie als je jouw huis slimmer wilt maken, is slimme beveiliging. Er zijn tegenwoordig al veel verschillende soorten beveiligingssystemen. Als je kiest voor slimme beveiliging, kun je in ieder geval een slimme camera verwachten. Met een slimme camera kun je via een app op je telefoon bekijken wat er in huis gebeurt. Ook is het met sommige beveiligingssystemen al mogelijk om op afstand een alarmsysteem in te schakelen. Dit zou gecombineerd kunnen worden met andere dingen in het huis. Zo kan de verlichting worden aangedaan op afstand of kunnen de rolluiken naar beneden worden gedaan. Dit heeft als doel om indringers van jouw huis af te schrikken. Slimme beveiliging is ontzettend modern en functioneel. Het is zeker de moeite waard om aan te schaffen als je een slimmere woning wilt hebben.

Slimme thermostaat

Iets dat zeker geschikt is als je jouw woning graag slimmer wilt maken, is de slimme thermostaat. Je hebt er vast al eens eerder over gehoord, want er zijn al veel mensen die hier gebruik van maken. Met een slimme thermostaat kun je door middel van een app op afstand op een simpele manier de thermostaat aan en uit zetten en de temperatuur in jouw huis bepalen. Mocht je dus niet thuis zijn en over een tijdje thuiskomt, kun je van tevoren regelen dat de thermostaat aangaat. Dat wordt nooit meer thuiskomen in een koud huis!

Tegenwoordig zijn er al talloze innovaties als het gaat om smart home. Dit wordt steeds meer uitgebreid. Mocht je een begin willen maken aan een slimmere woning, ben je met bovenstaande opties in ieder geval al een heel eind op weg. Ben je al druk bezig met het slimmer maken van jouw huis? Dan zou het ook een goede optie voor je zijn om jouw tuin klaar te maken door middel van domotica.

Google+