Tips om de mooiste bloemen en planten te schilderen

Tips om de mooiste bloemen en planten te schilderen

Bloemen en planten schilderen met Diamond Painting (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Sommige mensen schilderen al jaren, maar kunnen altijd nog wat bijleren! Andere mensen willen een nieuwe hobby ontdekken en weten niet zo goed hoe. Herken jij je in een van deze twee gevallen of ben je benieuwd hoe je de mooiste bloemen en planten kan schilderen? Lees dan verder!

Begin bij het begin

Wanneer je begint met schilderen van een nieuw voorwerp is het goed om te beseffen dat dit misschien niet zo goed gaat als andere voorwerpen die je al goed afgaan. Begin daarom altijd met makkelijke planten en bloemen voor je de moeilijkere gaat proberen. Daarnaast is het ook goed om voor jezelf te bedenken hoe realistisch je wilt dat je schilderij is. Een schilderij dat er net een een foto lijkt is hartstikke moeilijk. Begin bij het begin!

Bloemen en planten schilderen met Diamond Painting (Foto Diamond Embroidery, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Om te oefenen

Wat veel andere mensen ook gebruiken als ze schilderen nog te lastig vinden is Diamond Painting. Zo kun je met kleine diamanten balletjes prachtige schilderijen maken. Waaronder ook diamond painting bloemen en planten. Hierdoor kan je een beetje het gevoel krijgen van welke kleuren waar moeten en in welke lijnen. Dit kan een leuke manier zijn om te oefenen hoe je je plant of bloem later wilt schilderen.

Verschillende verf

Het is ook handig om met verschillende soorten verf uit te proberen waarmee het het makkelijkst is om bloemen en planten te schilderen. Iedereen heeft zijn eigen favoriet en hoe het kunstwerk eruit ziet is ook verschillend. Het is goed om voor jezelf te ontdekken wat je prettig vindt om mee te werken. Dit zijn de verschillende soorten verf die je zou kunnen proberen:

  • Acrylverf: watervaste verf die snel opdroogt
  • Olieverf: wat moeilijker om mee te werken, maar mooi resultaat
  • Aquarelverf: waterverf, droogt langzaam maar kan wel makkelijker bewerkt worden.

Naast verschillende verf, zijn verschillende kwasten ook nog belangrijk om uit te proberen.

Plezier

Het allerbelangrijkste is om plezier te hebben tijdens het schilderen! Merk je dat het niet helemaal lukt of dat je er geen plezier uithaalt op dat moment, laat het schilderij even liggen. Het is niet erg als het niet in één keer er uit ziet zoals je wilt, alles vergt oefening! Soms heb je even je dag niet en de andere keer krijg je in één keer de bloem precies zoals je wilt. Laat je vooral ook niet gek maken door wat anderen van je kunstwerken vinden! Zolang jij maar plezier hebt en trots bent op wat je maakt is het goed.

Google+