Voorkom Inbraak – 10 Huisbeveiliging Tips

Inbraakpreventie – 10 Huis Beveiligen Tips

Voorkom inbraak – 10 Huis beveiligen tips (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

In de herfst- en wintermaanden worden de meeste inbraken gepleegd, met december aan kop. Wat opvallend is dat de stijging verreweg het grootst is in de kleine gemeentes op het platteland. Hoe kunnen we onze woning het beste beschermen tegen inbraak en zo beveiligen dat inbrekers het huis liever voorbij gaan? Met de volgende 10 simpel te regelen inbraakbeveiligende maatregelen kun je de dief een flink aantal stappen voor zijn.

1 - Brievenbus
Het touwtje door de brievenbus kan helaas al jaren niet meer… Plaats bij een brievenbus in de deur aan de binnenkant een opvangbak of kooi waardoor inbrekers niet naar de sleutels in de deur kunnen hengelen.

2 - Verlichting
Handig voor jezelf en lastig voor de dief: hang een lamp boven de buitendeur die ’s avonds aangaat of met een bewegingsmelder aanschiet, zodat je gemakkelijk de sleutel in het slot kunt stoppen en de inbreker volop in de spotlight zet. Kijk, dat schrikt al af.

Voorkom inbraak – 10 Huis beveiligen tips – SKG deur cilindersloten (Foto deur-cilindersloten.nl  op DroomHome.nl)

3 - Cilindersloten
Je hoort verhalen dat inbrekers in no time het slot opengebroken hebben. Nou, met een cilinderslot krijgt de inbreker er een moeilijke klus aan. Door de stalen pinnen in het cilinderslot is het uitboren bijna onmogelijk. Daarnaast beschermt het veiligheidsbeslag de cilinder tegen afbreken. Deur-cilindersloten.nl heeft een ruim assortiment cilindersloten voorzien van het SKG kwaliteitskeurmerk, die voor een scherpe prijs én snel geleverd kunnen worden. Ik zou gelijk even controleren wat voor een slot je nu op de voor- en achterdeur hebt zitten.

4 - Open voortuin
Waar inbrekers ook een hekel aan hebben is als ze volledig in het zicht staan. Zorg voor een vrij zicht op de voordeur, in een open voortuin, vanaf de straat kant. Verwijder eventueel grote planten en bomen en vervang het door lage beplanting of een stuk strak gazon..

5 - Geen honden of katten bordjes
Hang geen bordje met ‘Kijk uit voor de hond’ op de gevel of voor de ruit, want inbrekers weten dan dat er geen bewegingsalarm aanwezig is die de huisdieren af kunnen laten gaan.

6 - Kattenluiken
Hou het kattenluik dicht. Een deur met een kattenluik is naast insluipgevaar ook veel minder sterk en makkelijk in te trappen.

7 - Waardevolle spullen & koffers
Bewaar de waardevolle spullen op zolder en vliering. Een inbreker zal daar niet graag komen omdat hij daar niet meer weg kan komen, mochten de bewoners onverwacht thuis komen. Ook koffers kun je het beste op de vliering plaatsen. Inbrekers maken graag gebruik van deze makkelijke manier van transporteren van de gestolen goederen.

 Voorkom inbraak – 10 Huis beveiligen tips (Foto Meineresterampe, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

8 - Onderbreking van de krant
Maak bij vakantie of langdurige afwezigheid gebruik van de onderbrekingsservice van de krant. Zo vermijd je een grote ophoping van kranten, zichtbaar achter het glas van de voordeur of in een brievenbus buiten. Je kunt de krant misschien net zo gezellig op je vakantieadres laten bezorgen.

9 - Huis te koop
Zet je het huis online in de verkoop op huizenaanbod sites als Funda, Jaap en Marktplaats, zorg dan voor een goede inbraakbeveiliging. Inbrekers krijgen via de vele woningfoto’s een goed idee wat er allemaal te stelen valt.

10 - Social Media & Kalenders
'Nog 3,2,1 week voordat we op vakantie gaan..' Post op Facebook, Instagram en Twitter geen berichten dat de welverdiende vakantie eindelijk gaat plaatsvinden. Andere mensen lezen mee. Zo ook dieven die door de ramen mee kunnen kijken op kalenders waar groot de vakantiedagen op zijn aangegeven. 

Google+