Welk materiaal voor de trapleuning past bij jou in huis?

Welk materiaal voor de trapleuning past bij jou in huis?

Stalen trapleuning – Trapleuning van zwart staal (Foto Teusonline.nl  op DroomHome.nl)

Als je toch aan het nadenken bent voor een make-over van de hal, dan zou ik de trap met trapleuning ook gelijk meenemen in het interieurplan. Door de verschillende keuzemogelijkheden in materialen  van trapleuningen is er voor iedere woonstijl de perfecte trapleuning: van industrieel, modern, Scandinavisch, klassiek tot landelijk.

Nog niet zo lang geleden was de trapleuning er alleen om je veilig naar boven of beneden te begeleiden. Anno nu gaan hulpmiddelen in huis helemaal op in het interieur en zijn een prachtig onderdeel van de totaalinrichting.

Trapleuningen van zwart staal
Robuust en ambachtelijk, dat is de uitstraling van trapleuningen zwart staal! De zwart gepoedercoat stalen trapleuningen zijn een must voor in de stoere landelijke woning en stijlvol herenhuis. Denk aan Parijs en New York waar sierlijke leuningen in de oude gebouwen je van harte welkom heten om de volgende etage te betreden. Kijk op bovenstaande foto hoe met blinde montage de simpele leuninghouders bevestigd zijn. Zo mooi en verfijnd!

Stalen trapleuning – Trapleuning van blauw staal (Foto Teusonline.nl  op DroomHome.nl)

Trapleuningen van blauwstaal
De grijze walshuid van de blauwstaal trapleuning is de mooiste accessoire voor in een industrieel interieur. Onverwoestbaar en met een rauw uiterlijk geeft de blauwstaal leuning jouw trappenhuis de sfeer van een oud pakhuis en fabriekspand, waar volop in geleefd mag worden!

Gepolijste en geborstelde RVS trapleuningen
Super stevig en uitermate duurzaam zijn trapleuningen van RVS. De glanzende afwerking van een gepolijste RVS trapleuning laat de moderne woning van zijn stijlvolste kant zien. De geborstelde RVS trapleuning heeft door de matte afwerking een stoerder uiterlijk en je ziet er minder vingerafdrukken op.

Aluminium trapleuningen
Aluminium trapleuningen zijn niet zo sterk als RVS leuningen, maar je kunt er jarenlang plezier van hebben. Er zijn aluminium trapleuningen verkrijgbaar in RVS look. Zo heb je de chique uitstraling van RVS voor een (lagere) aluminium leuning prijs.

Houten trapleuning (Foto Pixabay.com, QLH-Cherry  op DroomHome.nl)

Houten trapleuningen
Mijn hart gaat open bij het zien van imposante trappartijen met magnifieke houten trapleuningen. In gedachte zie je de statige landhuizen waar generaties kinderen naar beneden zoeven op de ambachtelijke houten trapleuning. Naast de statige trapleuning voor in de klassieke woning, is een houten trapleuning in een simpel slank ontwerp een echte eye-catcher in een Scandinavisch design interieur. Houten trapleuningen zijn er in grenen en beuken hout, maar ook in hardhout uit duurzaam beheerde bossen. De onbehandelde leuningen kunnen geverfd of in de olie dan wel (blanke) lak gezet worden.

Google+