Welke keuzes zijn belangrijk bij het deurslot

Welke keuzes zijn belangrijk bij het deurslot

Deurslot kiezen – 4 Binnendeursloten: cilinderslot, toiletslot, loopslot en kastslot (Foto George Becker, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Waarschijnlijk heb je er niet vaak bij stilgestaan, maar een deurslot is één van de belangrijkste onderdelen van je huis. Een deurslot zorgt ervoor dat alles wat zich binnen de muren bevindt veilig achter slot en grendel ligt. Maar wist je dat er veel verschillende soorten sloten zijn waar je uit kunt kiezen? Ieder slot heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder.

Binnendeursloten voor verschillende toepassingen

Voordat je de keuze maakt voor een deurslot is het belangrijk om te kijken naar de toepassing van de deur. Er zit namelijk een verschil tussen sloten voor binnen- en buitendeuren. Omdat een buitenslot inbrekers buiten moet houden, zijn de eisen hiervoor wat strenger. Op het gebied van binnendeursloten heb je de keuze uit vier soorten sloten. De sloten waar je uit kunt kiezen zijn:

  • CILINDERSLOT - Het cilinderslot kan eigenlijk voor alle ruimtes gebruikt worden. Het is een soort basisslot dat je af kunt sluiten met een normale sleutel.
  • TOILETSLOT - Dit is een ideaal slot voor de badkamer- of toiletdeur. Hiermee kan eenvoudig aan worden getoond of de ruimte bezet is.
  • LOOPSLOT - Dit is een slot dat je niet op slot kunt draaien. Het loopslot wordt meestal gebruikt voor een keuken-, woonkamer- of haldeur. Dit zijn deuren die je eenvoudig open kunt maken.
  • KASTSLOT - Het kastslot is een slot dat veel wordt gebruikt voor slaapkamerdeuren en kasten. Dit slot wordt ook wel een klavierslot genoemd.

De noodzaak van buitendeursloten

Hoewel binnendeursloten ook heel belangrijk zijn om een deur te kunnen sluiten, zijn buitendeursloten van nóg groter belang. Deze sloten dienen er namelijk voor te zorgen dat er geen onbevoegden in jouw tuin en huis kunnen komen. Een inbreker heeft vaak wel enige kennis van sloten, dus wanneer jouw buitendeurslot een zwak slot is zal de inbreker snel binnen zijn.

De kwaliteit van sloten

Het gaat hierbij niet alleen over de veiligheid van je spullen, maar vooral ook om de veiligheid van jezelf en anderen. Overweeg om een slot met een keurmerk aan te schaffen. Zo ben je zeker van een goede kwaliteit. Dit zijn sloten met het SKG-keurmerk met twee of drie sterren.

Naast het kiezen van geschikte binnendeursloten is het dus ook belangrijk om te kiezen voor een sterk buitendeurslot. De combinatie van deze sloten zorgt voor jouw veiligheid in huis, dus neem geen overhaaste beslissingen en denk goed na over jouw keuze.

Google+