Change The System - Kunst & Design Expositie

Tentoonstelling Over De Veranderkracht Van Kunst En Design

Kunst & Design Expositie Change The System in Museum Boijmans Van Beuningen – 12 Oktober t/m 14 Januari 2018  - MEER Exposities… (Foto Boijmans Van Beuningen  op DroomHome.nl)

Change the System toont hoe ontwerpers zin geven aan een wereld vol verandering en mondiale vraagstukken.

Van 14 oktober tot en met 14 januari 2018 presenteert Museum Boijmans Van Beuningen met Change the System de veranderkracht van een nieuwe generatie ontwerpers. De tentoonstelling toont de impact die zij hebben op het oplossen van grote mondiale vraagstukken. De tentoonstelling is verspreid over acht zalen en toont werk van zo'n vijftig nationale en internationale ontwerpers en kunstenaars. Ook zijn er Change! Labs waar designers experimenten uitvoeren, ter plekke hun onderzoek voortzetten of nieuw werk maken. Ontwerpers als Eric Klarenbeek, Iris van Herpen, Jólan van der Wiel, Dave Hakkens, Boyan Slat en Christien Meindertsma verbinden zich aan de drie actuele thema's schaarste, conflict en meerstemmigheid.

Met Change the System erkent Museum Boijmans Van Beuningen de veranderkracht van creativiteit. Het museum wil het publiek inspireren om door de ogen van creatieve denkers te kijken naar maatschappelijke thema's. Change the System is niet alleen een tentoonstelling over baanbrekend hedendaags design, maar ook een manifest voor een betere wereld. Jonge en gerenommeerde ontwerpers werpen zich op een vernieuwende en eigen manier op mondiale vraagstukken en denken en doen buiten de kaders van hun disciplines.

Kunst & Design Expositie Change The System in Museum Boijmans Van Beuningen – Mycelium Chair, Design Eric Klarenbeek (Foto Boijmans Van Beuningen  op DroomHome.nl)

Schaarste, conflict en meerstemmigheid
Conservator Annemartine van Kesteren: 'Ik wil tonen dat creativiteit een krachtig middel is om de grote vragen van het moment aan te gaan. Creatief denken is meer dan ooit nodig is om onze wereld leefbaar te houden en om mondiale vraagstukken en bedreigingen het hoofd te bieden. Design inspireert en zet de verbeelding in gang, of komt met nieuwe oplossingen. Change the System geeft een actueel overzicht van de ideeën van designers die zich verhouden tot actuele problemen als schaarste, conflict en meerstemmigheid. Het museum toont niet alleen deze hoogtepunten uit het hedendaags design, in verschillende Change! Labs ontwikkelen ontwerpers bovendien nieuw werk of voeren ze experimenten uit, waarbij ze het publiek betrekken.'

Over Museum Boijmans Van Beuningen
Museum Boijmans Van Beuningen is een veelzijdig en eigenzinnig museum dat al bijna 170 jaar in het hart van de havenstad Rotterdam is gevestigd. Een bezoek aan het museum is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en internationale topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design. Het museum toont het ontstaan van het impressionisme en modernisme via werk van o.a. Monet, Mondriaan en Magritte en beschikt over een bijzondere popartcollectie met o.a. Warhol en Lichtenstein. Het museum heeft eveneens een uitgebreide internationale collectie vormgeving (waaronder mode) en design, met objecten van Breuer, Eames, Sottsass, en Grcic. Nationaal zijn onder andere Rietveld, Gispen, Studio Wieki Somers vertegenwoordigd.

Museum Boijmans Van Beuningen
Change!
14 oktober t/m 14 januari 2018
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Toegangsprijs 15 euro, jongeren t/m 18 jaar gratis toegang
Museumpark 18-20, Rotterdam
www.boijmans.nl

Google+