Living Spaces - 100 Jaar Textiel in Nederlands Interieur!

Living Spaces - 100 Jaar Textiel in Nederlands Interieur

Expositie Living Spaces – 100 Jaar Textiel in het Nederlandse Interieur, Textiel Tentoonstelling in het Textielmuseum, Tilburg van 8 Februari t/m 11 Mei 2014 – Designers Makkink & Bey Ontwerpen Tentoonstelling - MEER Textiel.. (Foto TextielMuseum Tilburg, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Living Spaces Expositie - Textielmuseum Tilburg  

Het Textielmuseum in Tilburg laat zien hoe de Nederlandse huiskamer er de afgelopen 100 jaar uitzag aan de hand van zeven stijlkamers.

Alle kenmerkende periodes komen aan bod, zoals de Nederlandse Art Nouveau, het modernisme van de jaren 30, de naoorlogse periode van ‘Goed Wonen’, de alternatieve jaren 70, het postmodernisme, het recente Dutch Design en tot slot de concept room van de toekomst. De centrale vraag is steeds ´Welke rol speelt textiel in het interieur?’

Ook is er een realistische noot, de meeste mensen konden zich deze interieurs namelijk helemaal niet veroorloven. Hun leefomstandigheden worden middels filmfragmenten getoond.

Makkink & Bey

Makkink & Bey ontwierpen de tentoonstelling en namen ook de concept room voor rekening. Daarin geven ze hun visie op wonen in de toekomst vorm aan de hand van speciaal vervaardigde objecten die in het teken staan van flexibel en nomadisch wonen. VouwPlaats is een ingenieus gebreid matras gecombineerd met een houten drager, die naar wens dient als schommelstoel of slaapplaats. VensterLicht, een licht weefsel met lange flotteringen, kan worden ingezet om de ruimte flexibel in te delen. Het WarmteKleed tenslotte, de plek waar gegeten kan worden,vermengd ambachtelijke en innovatieve technieken en refereert aan oude culturele tradities.

Locatie: Textielmuseum Tilburg
Meer informatie: www.textielmuseum.nl.
Bron: Perscentrum Wonen


Google+