Alles over vt wonen&design beurs!

VT Wonen en Designbeurs 2023

vt wonen&design beurs in EXPO Greater Amsterdam, Vijfhuizen oktober 2023 (Foto vtwonen & designbeurs  op DroomHome.nl)

vt wonen&design beurs 2023 - Het grootste woonevenement van Nederland vindt plaats op het nieuwe adres: EXPO Greater Amsterdam in Vijfhuizen van 3 t/m 8 oktober 2023. Bijna 200 bekende en nieuwe woonbedrijven presenteren met trots hun nieuwste wooncollecties aan het Nederlandse publiek. Op deze woonbeurs Amsterdam vind je het antwoord op al je interieur vragen.

vt wonen&design beurs wooninspiratie huizen (Foto vt wonen&design beurs  op DroomHome.nl)

30 Jaar vt wonen&design beurs

De grootste en meest complete woonbeurs van Nederland: de vt wonen&design beurs opent van 3 t/m 8 oktober 2023 voor de dertigste keer haar deuren. EXPO Greater Amsterdam biedt de vt wonen&design beurs 2023 met maar liefst 25.000 m2 de nodige wonen en design inspiratie van meer dan 200 woonmerken en -experts.

Al 31 jaar voorziet vt wonen&design beurs tijdens oktober Woonmaand woonliefhebbers van tips voor de mooiste inrichtingen. Samen met alle deelnemende woonexpert merken die hun nieuwste collecties, woonnieuws, handige tips, innovaties en nieuwste woontrends tonen. Traditiegetrouw presenteren de woonmagazines vtwonen, Eigen Huis&Interieur, Stijlvol Wonen, Wonen Landelijke Stijl en Ariadne at Home hun woonstijlen in eigen trendhuizen. 

Beurs programmering: van persoonlijk interieur advies tot bijzondere lezingen

Naast veel wonen en design inspiratie en -noviteiten biedt de beurs dagelijks ook 1op1 styling advies van professionele stylisten en architecten, zijn er thema tours, waaronder de Duurzaam Wonen Route voor de duurzame keuzes voor woonwensen en zijn er interessante Talks bij te wonen in het Woontheater.

Interieur inspiratie op de vt wonen&design beurs (Foto: vt wonen&design beurs  op DroomHome.nl)

Duurzaam wonen op de vt wonen&design beurs

Om meer aandacht te vragen voor alle klimaatvriendelijke woonoplossingen die er zijn, hebben de The Substitute en vt wonen&design beurs de handen ineen geslagen. Naast de door The Substitute in het leven geroepen duurzame woonroute op de beurs, zijn er lezingen en styling advies over het duurzaam inrichtingen van huizen. Lees beneden meer over duurzaam wonen op de vt wonen&design beurs.

vt wonen&design beurs jubileum feest!

De 30ste editie van de vtwonen en design beurs zorgt ervoor dat het dit jaar elke dag extra feest is. Met onder andere de stoelendans waar bezoekers maar liefst drie keer per dag kans maken op een Vitra-stoel én een Woonloterij waar bezoekers mooie woonproducten kunnen winnen.

vt wonen&design beurs openingstijden:

vt wonen&design beurs - EXPO Greater Amsterdam, Vijfhuizen in oktober 2023

Dinsdag oktober en woensdag oktober: 10.00-17.00 uur
Donderdag oktober en vrijdag oktober: 10.00-21.00 uur
Zaterdag oktober en zondag oktober: 10.00-17.00 uur

Meer informatie: vt wonen&design beurs
Instagram: @vtwonenendesignbeurs #vtwonenendesignbeurs


Duurzaam bed Swing van Bedaffair (Foto vt wonen&design beurs, Bedaffair  op DroomHome.nl)

Grootste woonbeurs van Nederland beloont duurzaamheid

Tijdens de vt wonen&design beurs 2022 worden voor de eerste keer de Duurzaam Wonen Awards georganiseerd. In het leven geroepen door The Substitute die eveneens de duurzame woonroute op de beurs verzorgt.

De Duurzaam Wonen Awards geven podium aan duurzame woonoplossingen en dat is nodig. Per jaar gooien we in Nederland 247 miljoen kilo meubels weg. Hiervan wordt nog geen 10% recyclet. De ‘verborgen impact’, de niet zichtbare impact tijdens het maken en vervoeren van onze meubels is nog vele malen groter. Naast CO2 uitstoot spelen er meer problemen. Natuurvernietiging door (illegale) houtkap, gebruik van pesticiden bij gewassen als katoen en giftige stoffen als formaldehyde in kasten en keukens om er maar een paar te noemen. Naast de milieuproblemen zijn ook de arbeidsomstandigheden soms schrijnend, maar uit ons zichtveld omdat de productie voor het grootste deel in landen ver weg plaatsvindt. Reden voor The Substitute om in samenwerking met de vt wonen&design beurs meer aandacht te vragen voor duurzaamheid.

“Wij zijn heel blij met de kennis en het netwerk van Marieke en Machteld van The Substitute. Duurzaamheid is geen gemakkelijk onderwerp en het begrip alleen al zorgt voor veel gespreksstof. Toch is het heel belangrijk om volop met duurzaam(er) wonen aan de slag te gaan. Wehebben tenslotte maar één aarde en onze branche kan nog veel stappen zetten op dit gebied.” -Ingrid van Schooten, manager van de vt wonen&design beurs. “Het is onze missie om de duurzaamheidstransitie in de meubelbranche te versnellen. Dat we hier nu aandacht voor te krijgen van het grootste woonbeurs van Nederland is fantastisch! Op de vt wonen&design beurs komen zoveel mensen, als we hier een deel van kunnen inspireren schiet het tenminste een beetje op!”  -Marieke Kamphuis, van The Substitute.

Duurzame waskommen van Esther Derkx (Foto vt wonen&design beurs, Esther Derkx  op DroomHome.nl)

Aandacht voor duurzame meubels

Gelukkig zijn er inmiddels veel goede voorbeelden van duurzaam geproduceerde meubelstukken en is er steeds meer aandacht voor natuurlijke producten. Ook voor muren geldt dat consumenten zich steeds vaker afvragen welke verf naast mooi, ook gezond voor je is.

Veel deelnemende woonbedrijven aan het event hebben de eerste of verder gevorderde stappen gemaakt naar mooie en verantwoord geproduceerde woonaccessoires en meubelen.Om meer aandacht te vragen voor alle klimaatvriendelijke woonoplossingen die er zijn, hebben de vt wonen&design beurs en The Substitute de handen ineen geslagen. Naast de Awards is er een duurzame route te volgen op de beurs, zijn er lezingen over het mooi en duurzaam inrichten van je huis en kun je duurzaam stylingadvies inwinnen op het Adviesplein.

Lumalano duurzaam wandpaneel / schilderij van wol (Foto vt wonen&design beurs, Lumalano  op DroomHome.nl)

Duurzaam Wonen Awards 2022

De inzending voor de Duurzaam Wonen Awards is in volle gang.

De jury zal zich op 27 september buigen over de inzendingen. Zij kiezen de nominaties en de winnaars van de juryprijs in 2 categorieën. Daarnaast is er nog een publieksprijs waar alle bezoekers van de beurs aan meestemmen.De feestelijke uitreiking is op 7 oktober tijdens de Friends & Family night. De winnaars kunnen rekenen op behoorlijk wat media aandacht.

Inductie kookplaat Makus Honeycomb (Foto vt wonen&design beurs, Makus - Jaimee Lowe  op DroomHome.nl)

Informatie: The Substitute


vt wonen en design beurs 2022 – interieur trends webinars, adviesafspraken met stylisten en architecten (Foto vtwonen  op DroomHome.nl)

vt wonen&design beurs: Inspiratie walhalla voor interieur veranderen & verbouwen

Steeds meer Nederlanders zijn actief aan de slag met het veranderen en verbouwen van hun huidige woning, vanwege het schrale woningaanbod en de daarmee samengaande daling in verhuisbewegingen. Dat blijkt overduidelijk na de vt wonen&design beurs 2019.

Doelgericht met eigen moodboards en tekeningen van hun huis, kwamen 94.500 bezoekers naar de woonbeurs Amsterdam in de RAI. Duizenden persoonlijke adviezen en inspiratietips van de meest uiteenlopende woonstijlen zijn mee naar huis genomen.

“Op de beurs vind ik zoveel nieuwe producten en materialen waar ik het bestaan niet van wist. Een enorme inspiratiebron”, aldus een bezoeker.

Nostalgische schoonheid en aarde tinten

Op de beurs zie je volop dat aarde tinten dé trend op kleurgebied is. Dit geeft een zacht, warm en comfortabel gevoel. Als je het wat pittiger wilt, zijn de spicy colors uit India een mooie combinatie. Goud als accent zie je overal. Als pootjes onder een stoel, als knopje aan een lamp. In glans of mat. Heel chique. Gebrand hout is hot, shades in het plafond, op de vloer of als raamdecoratie zie je steeds meer. Domotica om zaken in en rond je huis per app te kunnen bedienen is niet meer weg te denken. En heel leuk is de revival van oude modellen in een nieuw jasje. Vaak ter gelegenheid van een jubileum trekken merken een oud model speakers, prullenbak of bank van de plank en geven daar een nieuwe twist aan. Old meets new.

Primeurs op de vt wonen en design beurs

Op de beurs werden voor de Nederlandse markt enkele nieuwe producten geïntroduceerd. De “Colla” het nieuwste model in de Pode bankencollectie, de nieuwste verfkleuren van o.a. Flexa en De Vestingh, de BEC Akustic high end versterker van audiomerk Braun, nieuwe vloerencollecties van o.a. Forbo en raamdecoratie van Fractions en Unilux. Nieuwe merken die geintroduceerd werden op de Nederlandse woonmarkt zijn Please Wait to be Seated uit Denemarken en SP01 uit Australië. Bezoekers, gasten en ook pers hebben de inspiratie ervaren in de woonhuizen van vtwonen, Eigen Huis & Interieur, Stijlvol Wonen, Wonen Landelijke Stijl en Ariadne at Home. 


vt wonen en design beurs - Start Woonseizoen!
Vandaag is de grootste woonbeurs van Nederland, de vt wonen&design beurs, feestelijk geopend door de vtwonen redactie. Hiermee is het startsein gegeven voor het nieuwe woonseizoen. De woningmarkt is weer volop in beweging en dat is te merken aan het groot aantal persoonlijke woonadviezen dat dit jaar al voor de opening is geboekt. LEES MEER...


Beleef Drie Woonwerelden
Ontdek, ervaar en vind antwoord op alle woonvragen in de drie woonwerelden op de vt wonen&design beurs. Er is voor ieder wat wils in de wonen in stijl-hal, de design-hal (Eigen Huis & Interieur) en de vt-wonen hal. LEES MEER...


Google+