Woonprogramma De Designdroom

Jeroen Van Der Boom Presenteert 'De Designdroom'

TV Klus- en Woonprogramma De Designdroom (SBS6 en Ikea) Op Zoek Naar de Beste Interieurdesigner van Nederland, Presentatie Jeroen van der Boom. – MEER Woonprogramma Overzicht… (Foto De Designdroom  op DroomHome.nl)

Jeroen van der Boom wordt het gezicht van ‘De Designdroom’. Het nieuwe tv-format is een initiatief van IKEA, SBS6 en Talpa. In het programma gaan zes interieurdesigners de strijd met elkaar aan om de titel de ‘Beste interieurdesigner van Nederland’ te bemachtigen.

In een spannende afvalrace zetten zij alles op alles om steeds de mooiste en meest praktische interieurs te ontwerpen. Maar het blijft niet alleen bij ontwerpen, het ontwerp moet ook binnen 48 uur worden uitgevoerd. Daarbij worden ze iedere aflevering beoordeeld door de vakjury die onder andere bestaat uit designexpert van IKEA, Kim Wolthof. Het doel van het programma is wooninspiratie bieden en zoveel mogelijk mensen helpen met slimme woonoplossingen en handige design tips & tricks. ‘De Designdroom’ met Jeroen van der Boom is dit najaar te zien bij SBS6.

Iedere aflevering gaan de zes interieurdesigners aan de slag met een woonuitdaging die hen wordt voorgeschoteld. De opdrachten zijn afkomstig uit bestaande situaties. Het gaat dan niet om een reguliere make-over, maar om het bieden van woonoplossingen voor ingrijpende, veranderende leefsituaties zoals een nieuw samengesteld gezin met plots vijf i.p.v. twee kinderen, kinderen die uit huis gaan of een stel dat zich geen raad weet met de kleine kinderkamer nu er onverwacht een drieling op komst is. Hierbij worden zij bijgestaan door Kim Wolthof, designexpert bij IKEA. “Bij IKEA willen we een beter dagelijks leven creëren voor zoveel mogelijk mensen. We hebben diepe kennis van het leven thuis en gaan voor vernieuwende woonoplossingen die voor iedereen bereikbaar zijn. In ‘De Designdroom’ willen we onze passie voor design laten zien en hoe je onze woonoplossingen kan toepassen in je eigen interieur. We zijn benieuwd naar de slimme en inspirerende ideeën van de talentvolle interieurdesigners”, aldus Kim.

Op bezoek
Jeroen van der Boom presenteert De Designdroom maar gaat bovendien wekelijks het land in, op zoek naar het verhaal achter de ontwerp-opdracht: het woonprobleem. Voor wie ontwerpen de designers? Wat is het verhaal achter hun woonsituatie? Als dat duidelijk is, kunnen de designers hun ontwerp volledig toespitsen op de situatie waarvoor deze bestemd is.


IKEA En SBS6 Op Zoek Naar 'Beste Interieurdesigner Van Nederland'

TV Woonprogramma De Designdroom – Ikea en SBS6 Zoeken de Beste Interieurdesigner van Nederland! – Gezocht: Deelnemers Designers en Mensen met Woonwensen. – MEER Televisie Woonprogramma’s… (Foto De Designdroom  op DroomHome.nl)

We hebben een leuk nieuwtje dat je wellicht al voorbij hebt zien komen bij SBS6. IKEA, SBS6 en Talpa slaan de handen ineen voor een nieuw TV-programma: De Designdroom. Hierin gaan we op zoek naar de ‘Beste interieurdesigner van Nederland’. Een programma waarin we mensen gaan helpen met hun interieur door veel wooninspiratie, slimme woonoplossingen en handige tips & tricks te laten zien.

Zes designers, zes afleveringen
In zes afleveringen gaan zes interieurdesigners wekelijks aan de slag met een woonwens, woondroom of een woondilemma van een gezin, een stel dat pas is gaan samenwonen of een student die op kamers woont. Van woonkamer tot slaapkamer en van keuken tot de kinderkamer. Het belooft een spannende afvalrace te worden, waarbij de interieurdesigners het beste in zichzelf naar boven halen.

Gezocht: designtalent in-de-dop
Voor dit nieuwe TV-programma zijn we op zoek naar fris en vernieuwend designtalent. Ken jij een interieurdesigner die dit spannende avontuur wil aangaan? Iemand die wat jou betreft echt kans maakt op de titel ‘Beste interieurdesigner van Nederland’? Aanmelden kan op SBS6.nl/dedesigndroom.

Ook gezocht: woonwensen & woondilemma’s
In De Designdroom bedenken de designers oplossingen voor échte woondilemma’s. Het gaat dan niet om een reguliere make-over, maar om het bieden van woonoplossingen voor ingrijpende, veranderende leefsituaties zoals een nieuw samengesteld gezin met plots vijf i.p.v. twee kinderen, kinderen die uit huis gaan en empty nesters die een nieuwe invulling voor de ineens ontstane ruimte zoeken, of een stel dat zich geen raad weet met de kleine kinderkamer nu er onverwacht een drieling op komst is.
Heb jij zelf een vriend of vriendin, kennis, collega of familielid die in zo’n veranderende situatie zit en niet goed weet wat te doen? De komende tijd gaan we op zoek naar kandidaten, en geen uitdaging is te gek. Geef ze dus hier op - maar houd het geheim!
De Designdroom is vanaf het najaar te zien bij SBS6.

Google+