Woontrend 2024 Gentle Paradox

Gentle Paradox - De ronde zachte woontrend van 2024

Ronde zachte woontrend 2024 Gentle Paradox (Foto: Mooiwatplantendoen.nl op DroomHome.nl)

Woontrend Gentle Paradox in het interieur van 2024

Bij Gentle Paradox draait het om contrast binnen deze woontrend 2024. In een rustig interieur staan ronde en zachte vormen centraal, waarbij meubels soms onverwacht van hard materiaal zijn. Harde, gladde materialen worden afgewisseld met zachte structuren, alsof ze de harde werkelijkheid proberen te verzachten. Ook planten en bloemen helpen een ruimte te verzachten en dromerig te maken. Bijvoorbeeld door arrangementen in hoeken of overgangen van muur en vloer te plaatsen. Arrangementen zijn wolkig, aan de uiteinden vaak transparant en bevatten ook droogbloemen. Losse bloemen brengen zachtheid met hun vorm of door subtiel overlopende kleuren. Ook voor planten zijn het transparante karakter en zacht blad, in kleur en textuur, belangrijk.

Woontrend 2024 Gentle Paradox ronde bank met hortensia planten (Foto: Mooiwatplantendoen.nl op DroomHome.nl)

Woontrend Gentle Paradox in de tuin van 2024

Buiten zien we ook een contrast tussen hard en zacht. Ronde vormen komen terug in tuinmeubelen, terrassen en borders. Cirkelvormen, niervormen en ook ovale vormen die aan kiezels of stenen doen denken veroveren de tuin. Het contrast zit in het gebruik van de afgeronde vormen versus de harde materialen. In de beplanting zien we een spannend spel tussen compacte hardere beplanting en zachte wuivende grassen en wolkige planten. Groene planten staan naast bloeiende begroeiing in pasteltinten. Dit laatste versterkt het dromerige beeld dat we ook in het interieur herkennen. 

Gentle Paradox trend materialen & decoratie

Zoals te verwachten valt binnen deze woontrend 2024, zijn de vormen vooral rond en bol. Veel producten bestaan uit één compacte vorm zonder losse details, waarbij de onderdelen aan elkaar vastgegroeid lijken of vloeiend in elkaar overgaan. Harde en zachte materialen wisselen elkaar af. Marmer, beton, keramiek, kunststof, gebakken tegels en natuursteen komen veel terug, afgewisseld met hoogpolig tapijt voor vloeren en wanden. Ook textiel speelt een rol, van plissé of Ottomanribbels tot bouclé. Qua dessins zien we veel variëteit. Van romantische bloempatronen tot abstracte dessins: het kan allemaal. De kleuren zijn wel zacht en gradiënt effecten komen veel terug.

Woontrend 2024 Gentle Paradox vazen met Anthurium bloemen (Foto: Mooiwatplantendoen.nl op DroomHome.nl)

Gentle Paradox kleuren 2024

Het Gentle Paradox kleurenpalet is zacht en straalt rust en harmonie uit. Neutrale kleuren en pasteltinten worden afgewisseld met een warme cognackleur. De groentinten komen vooral terug in de bloemen en planten.

Gentle Paradox woontrend kenmerken:

 • Dromerig
 • Zacht en hard
 • Contrastrijk
 • Verrassend
 • Oneindig
 • Licht
 • Utopisch
 • Vriendelijk

Alles over de hipste woontrends, interieur kleuren in de nieuwste interieurtrends & laatste woontips!

Google+