Woontrends 2023 Collecting Memories – zacht & nostalgie

Herkenbare en zachte woontrend 2023: Collecting Memories

Woontrends 2023 Collecting Memories – 2023 Trend kleuren, materialen, woonaccessoires, bloemen en planten (Foto: Groenbranche  op DroomHome.nl)

In de woontrends 2023 Collecting Memories zie je de behoefte aan herinnering, aan geruststellende producten in de woning én in de tuin. Troostende herkenbare woonaccessoires, bloemen en planten in zachte donkere groentinten en lila en roze als de zachte poetische trend kleuren 2023. In de woontrend Collecting Memories worden nostalgische materialen verwerkt zoals keramiek, emaille, textiel en hout. Het 'groen' in deze zachte woontrend bestaat uit natuurlijke boeketten met kleine tere bloemen en grillig gevormde planten. Ontdek alles over de woontrend 2023 Collecting Memories!

Woontrend Collecting Memories - zacht interieur

We omringen ons graag met herkenbare producten die een troostend gevoel geven. Ook kleuren spelen hierin een belangrijke rol. Zachte en donkere groentinten bieden troost en veiligheid. Lila en roze staan voor zachtheid, herinneringen en poëzie. Bloemen en planten maken dit gevoel van troost en herinneringen compleet. In boeketten lijken alle afzonderlijke bloemen een betekenis te hebben, samen vormen ze een prachtig gedicht.

Woontrends 2023 Collecting Memories – 2023 Plukbloemen en natuurlijke boeketten (Foto: Groenbranche  op DroomHome.nl)

Woontrend Collecting Memories voor tuin, terras & balkon

Harmonie en poëzie treffen we ook aan in de tuin. Elegant slingerende paden, transparante borders en intieme terrasjes nodigen uit om even tot jezelf te komen. Kleurrijke tuinmeubels bestaan uit nostalgisch vlechtwerk, planten hebben fijne bladeren en lieflijke bloemen. We zien een grote diversiteit aan bloemen en planten in zachte kleuren, voor een melancholische uitstraling.

Woontrends 2023 Collecting Memories – 2023 Materialen en vormen (Foto: Groenbranche  op DroomHome.nl)

Collecting Memories woontrend 2023 materialen & vormen

De gebruikte woontrend vormen zijn nostalgisch en herkenbaar, veel voorkomende materialen in deze trend zijn keramiek, porselein, ambachtelijk vlechtwerk, emaille, riet, zink, gietijzer en natuurlijk textiel, hout, kurk en leer. De dessins zijn rustig en onopvallend. Ze verwijzen soms naar nostalgische patronen zoals weef- of vlechtwerk. Het bloemwerk is teer en poëtisch. In de natuurlijke boeketten krijgt elke afzonderlijke bloem aandacht. Kleine tere bloemen en bladeren met fijne structuur zijn belangrijke elementen. We zien ook grillig gevormde planten en plantenpotten en oudere planten die vergroeid zijn met hun omgeving. Deze geven een unieke uitstraling aan deze trend.

Woontrends 2023 Collecting Memories – 2023 Trend kleuren (Foto: Groenbranche  op DroomHome.nl)

Collecting Memories trend kleuren 2023

De kleuren in deze woontrend 2023 zijn zacht en harmonieus. Wat opvalt is het grote aantal groenen, van licht blauwgroen tot donker. Deze kleuren worden gecombineerd met een geler olijfgroen. Dit levert een nieuwe harmonie op in een bekend groen kleurpalet. Naast groen zien we wit, lila en roze terug komen.

Woontrends 2023 Collecting Memories – Enkele bloemen op glazen vaasjes (Foto: Groenbranche  op DroomHome.nl)

Collecting Memories woontrend samengevat in een paar woorden

Woontrend 2023 Collecting Memories is: poëtisch, teer, nostalgisch, geruststellend, met betekenis, vertrouwd, heinneringen, ambacht, met aandacht, harmonisch en verhalend.

Woontrends 2023 Collecting Memories – Fuchsia’s in terracotta plantenpotten en tuinvazen (Foto: Groenbranche  op DroomHome.nl)

3x Woontrends 2023 van de Groenbranche

Google+