Genieten van klusprogramma’s!

Genieten van klusprogramma’s!

Klusprogramma & woonprogramma terug kijken (Foto: Ivan Samkov, Pexels  op DroomHome.nl) 

Woon- en klusprogramma’s op televisie zijn erg populair. Voor wie van verbouwen of interieur houdt, valt er genoeg te zien. De programma’s worden bekeken om inspiratie op te doen, maar ook om te genieten van hoe handig sommige mensen zijn met klussen, en hoeveel plezier ze eraan beleven. Ook is het spannend om te zien wat uiteindelijk het resultaat is van een huis renovatie. Op nlziet.nl zijn meerdere klusprogramma’s te zien en ook alle seizoenen van dat programma terug te kijken. Dat kan op een apparaat naar keuze, dus naast de tv ook op bijvoorbeeld een laptop of tablet. De liefhebber kan daar dus het hart ophalen. 

Klusprogramma & woonprogramma Kopen Zonder Kijken(Foto: Kopen Zonder Kijken  op DroomHome.nl) 

Kopen Zonder Kijken 

Kopen Zonder Kijken is zo’n klusprogramma. Stellen kopen daarin een huis zonder dat ze het hebben gezien. Ze tekenen dus letterlijk een koopcontract voor een huis dat ze niet eens bezichtigd hebben. Ook na het tekenen krijgen de stellen het niet meteen te zien. Eerst leggen ze een route af waarlangs ze verschillende huizen tegenkomen, waaronder hun nieuwe woning. Nadat de route is afgelegd, worden ze geblinddoekt door presentator Martijn Krabbé. Daarna wordt eindelijk aan ze onthuld welk huis het team van Kopen Zonder Kijken heeft uitgezocht. En dan is natuurlijk de grote vraag: is dit huis wel naar hun smaak? Is het huis niet waar het koppel op gehoopt had, zal het team het huis verbouwen met het extra budget van het stel. Maar ook daarna is het de vraag of het huis nu wel helemaal bevalt. Bij Kopen zonder Kijken kun je na iedere aflevering één aflevering vooruitkijken bij NLZIET.

Klusprogramma & woonprogramma De Perfecte Verbouwing (Foto: De Perfecte Verbouwing  op DroomHome.nl) 

De Perfecte Verbouwing

Een ander populair klusprogramma is De Perfecte Verbouwing. Soms willen mensen wel verbouwen, maar is het lastig om precies in te schatten hoe dat  er dan het beste uit zou pakken. In De Perfecte Verbouwing krijgen ze daarom hulp van twee architecten, die door middel van Virtual Reality ontwerpen tonen. De deelnemers kunnen kiezen voor het ontwerp dat hen het meest aanspreekt, en het team van het programma voert deze schets uit. Aan het eind van het programma wordt het resultaat getoond. 

Klusprogramma & woonprogramma Help, mijn man is klusser (Foto: Help, mijn man is klusser  op DroomHome.nl) 

Hulp bij bestaande situaties 

Een andere insteek is programma’s waarin mensen actief geholpen worden om een bestaande situatie te verbeteren. Een voorbeeld van zo’n programma is Help, Mijn Man Is Klusser. Daar wordt een team ingeschakeld om verbouwingen die, om uiteenlopende redenen, uitgesteld of nooit begonnen zijn, te voltooien. Als de hulp geaccepteerd wordt en de verbouwing plaatsvindt, worden mensen soms uit bizarre leefomstandigheden geholpen.

Klusprogramma & woonprogramma Je huis op orde (Foto: Je huis op orde  op DroomHome.nl) 

Een ander voorbeeld is Je Huis Op Orde, waarbij het team orde op zaken bij een aantal gezinnen. Daarbij wordt alles uit het huis gehaald, en uitgesorteerd in een loods. Het gezin moet daar afscheid nemen van een deel van hun spullen. Vervolgens worden de spullen die overblijven geordend en wel teruggezet in huis. Houd jij van klusprogramma’s? Dan moet je deze zeker op je lijstje zetten!


Compleet overzicht van jouw favoriete klus & woonprogramma's op TV!

Google+